Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Udeliv

Vi bruger uderummet både ved børnehaven, i nærområdet og i egnens naturskønne områder, som en naturlig del af hverdagen. Vi tager på udflugt med bus til skov og strand, boltrer os i nærområdet og på vores legeplads.

Udeliv handler om, at børnene skal tilegne sig viden, men i lige så høj grad nysgerrighed for vores natur, og hvordan vi passer på den.

Vi ser på blomster, dyr, træer, ser efter forårs- og efterårstegn. Laver mad over bål med de grøntsager og krydderurter vi har dyrket i vores højbede og ramsløg vi finder i børnehavens "skov". Ved fjorden ser vi på fisk og skaller, besøger fiskemanden og tilbereder fisk over bål. Gennem forskellige aktiviteter ønsker vi at danne en bevidsthed i børnene om naturens storhed men også sårbarhed.

Som en del af vores grønne profil, er vi en del af friluftrådets "De grønne spirer"

Det er sjovt at være udenfor. Vi går på opdagelse i naturen både på legepladsen og i nærområdet. Vi laver bålmad, dyrker grøntsager, har krydderurter både for at bruge dem i maden og for at bruge vores lugtesans. Vi har et meget kuperet terræn på legepladsen, som både kan være en god løbebane og måske står vi pludselig  på udkigsposten på et sørøverskib, hvor vi spejder i vores kikkerter for at holde udkig med fjender og venner. Styrkelse af motorik og leg går her hånd i hånd. Der er kroge, hvor man kan grave både i sand og jord og hvor man kan gemme sig et øjeblik. Måske  finder vi et spændende insekt, som vi kan kigge på i forstørrelsesglas. Regnvejr er ikke så tosset endda. Vi kan opsamle vand i vores vandtønde, så vi kan lave mudderkager og fylde kanaler i sandkassen.